Boken om min resa i sjukvården

Av Marie Löfgren, författare

Projektet nådde inte utsatt mål.

/var/www/clients/client7/web56/web/wp-content/uploads/2013/08/canstockphoto9513486.jpg
 • 950 SEK

  Kickat av 20000 SEK

 • 5% Kickat
 • 6

  Kickare

 • 0

  Dagar kvar

Minst 20000 SEK måste vara kickat för att Kickstarten ska kunna genomföras. Om inte utsatt mål är nått innan 2013/11/10 kommer godkänt belopp inte dras från ert konto.

Dela denna Kickstart:

Jag vill skriva en bok om min resa från rädd flicka till mamma genom dialys och njurtransplantation. Jag är övertygad om att fler än jag skulle behöva den här boken och därför väljer jag att lägga upp den som en Kickstart på den här sidan. Jag tror nämligen att fler små flickor och pojkar ute i landet befinner sig i exakt samma situation som jag gjorde då och skulle vilja veta något om vad de kan förvänta sig av livet. Jag menar inte att min resa är allmängiltig men jag vägrar tro att den är unik. Många kommer att kunna känna igen sig i min berättelse. Detta låter kanske som att det är en bok som endast riktar sig till barn och deras föräldrar men så är det inte. Jag växte med sjukdomen och för varje del av livet jag genomgick förändrades förutsättningarna för mig på samma sätt som det gör för alla som lever med en kronisk sjukdom utan hopp att någon gång bli friskförklarad.

Jag heter Marie Löfgren och jag är född 1978. Min resa genom sjukvården började när jag som tolvåring kissade blod och trodde att jag skulle dö när som helst. Den har varit krokig och är fortfarande krokig för livets problem upphör inte bara för att jag inte längre behöver dialys men genom alla snår och tvära svängar har jag lärt mig något om livet, sjukvården och mig själv som jag vill dela med mig av.

Den här boken, som än så länge inte har något annat namn än Njurboken, kommer att gestalta mig, genom dagboksanteckningar från förr och intervjuer med människor som på olika sätt befunnit sig i min närhet. Så som min mamma och hennes rädslor och oro inför framtiden, min äldre syster och hur hon upplevde det när jag var som mest sjuk, min man som kom in i mitt liv när jag var en relativt frisk artonåring med hela livet framför mig, mina fantastiska änglar på dialysen som såg mig växa från ett barn på 24 till en kvinna på 26 genom ofrivilliga blodbad och ångestfyllda mardrömmar om en oviss framtid.

Njursjukdom är inte dödligt, det finns dialys som förlänger livet och det finns njurtransplantationer från både levande och döda donatorer. Det är ingen dödsdom men när jag kände hur orken, hoppet och livet rann mellan mina fingrar var det inte kul att vänta på något som kanske aldrig skulle ske.

Jag behöver pengar främst till tryckkostnaderna från tryckeriet för att kunna förverkliga den här boken. Om du är intresserad av att läsa min historia, som ibland är dråplig och fylld av galghumor skulle jag uppskatta och bli mycket glad för ditt bidrag.

Planerad utgivning våren 2014.

Våren 2013 debuterade jag med ungdomsromanen I skuggan av ett ljus och just nu arbetar jag på uppföljaren till denna.
Jag har stor erfarenhet av arbeta med det skriva ordet och har ett förlag bakom mig.

Omslag-framsida

Kommentera

 1. Julia Vetterberg Wildsjö
  200 SEK
 2. Anders Wallberg
  200 SEK
 3. Thekla Gustafsson
  50 SEK
 4. Anna
  200 SEK
 5. Per Löfgren
  200 SEK
 6. Anna-Karin Sörell
  100 SEK